Bröllopsfix

På film och TV-program får man ofta se hur kärlekspar börjar bråka under planeringen av sitt bröllop. Självklart kan det hända även i verkligheten att parets två parter har olika åsikter om saker, men att det skulle gå så långt, som det ofta gör på TV eller film, att förhållandet skulle ta slut mitt under bröllopsbestyren är nog sällan fallet. För de flesta är det tvärtom roligt att pyssla och planera inför ett bröllop. Antingen anlitar man en bröllopsplanerare som har stenkoll på blomarrangemang, cateringfirmor och ”rätt” pynt, eller så pysslar man ihop allt själv. Vilken nivå man lägger ambitionen samt budgeten på är självklart helt individuellt.

Dekoration och pyssel

Många väljer att ha ett enkelt och klassiskt bröllop, kanske på stranden eller i en vanlig kyrka, medan andra vill ha det lite mer amerikanska paketet med tio våningar på tårtan, blommor och pynt över hela lokalen och varenda litet kort och blomblad genomtänkt och utplacerat på rätt ställe. Hur man än vill ha sitt bröllop eller festen därefter så tycker många att det är roligt att pyssla och sätta en personlig prägel på den stora dagen. Att själv göra vackra inbjudningskort, bordsplaceringskort och pynt till festlokalen är något som många tycker är kul. Även blomarrangemang och tårta kan man fixa själv med lite tålamod.

Något som man kanske inte ska ge sig på att tillverka är dock vigselringen. Självklart kan paret designa sina egna ringar och sedan få de tillverkade med hjälp av en guldsmed, men det är inget man direkt pysslar ihop själv. På internet finns det ett gigantiskt utbud av ringar för honom och henne och där finns det garanterat något som faller alla i smaken. Självklart har även de traditionella guldbutikerna ett stort utbud av vackra ringar men många anser att det är lättare att få en bra överblick genom att titta runt på nätet.